Svet
7 ogledov

Odstopil zaradi podpisa peticije proti Bushu

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Svetovalec ameriškega predsednika za okoljsko politiko Van Jones je odstopil s položaja. V to so ga prisilili republikanci, ki so kritizirali njegov podpis peticije proti Bushevi administraciji.

Van Jones je odstopil s položaja potem, ko so republikanci ostro kritizirali njegov podpis peticije, v kateri so podpisniki leta 2004 zahtevali preiskavo morebitne vpletenosti predstavnikov tedanje vlade v teroristične napade na ZDA septembra 2001.

Jones se je pred dnevi za podpis peticije republikancem že opravičil in pojasnil, da vsebine peticije ob podpisu sploh ni dobro poznal. Očitno pa njegovo opravičilo republikancev ni zadovoljilo, saj so ga nato obtožili, da je bil v 90. letih član ene od levičarskih skupin, očitali pa so mu tudi nekatere grobe napade na republikanski tabor.

Jones je na kritike odgovoril z odstopom, ob tem pa je v pisni izjavil zapisal, da Republikanska stranka želi le preusmeriti pozornost od napovedane zdravstvene reforme v ZDA in prizadevanj za čistejše oblike energije. ˝Uporabljajo laži in diskreditirajo, samo zato, da bi preusmerili pozornost in razdelili javnost,˝ je zapisal Jones.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.