Svet
16 ogledov

Odstopila direktor in namestnik vatikanske banke I

razno 11.03.13. trg svetega petra, vatikan, People are seen as clouds hang over razno 11.03.13. trg svetega petra, vatikan, People are seen as clouds hang over
Direktor in namestnik direktorja vatikanske banke IOR, Paolo Cipriani in Massimo Tulli, sta odstopila, je danes sporočil Vatikan.

Kot so ob tem še dodali, je njun odstop v "najboljšem interesu" banke in Svetega sedeža, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sta upravni odbor in kardinalska komisije na čelu banke že sprejela njuna odstopa. Začasno naj bi posle prevzel predsednik vatikanske banke, Nemec Ernst von Freyberg.

Minuli petek so zaradi suma korupcije in goljufije aretirali duhovnika iz Salerna Nunzia Scarana, nekdanjega italijanskega obveščevalca in nekega finančnega posrednika.

Tarča številnih obtožb

Vatikanska banka IOR je bila v preteklih mesecih tarča številnih obtožb zaradi pomanjkanja preglednosti in nespoštovanja mednarodnih standardov, namenjenih boju proti pranju denarja in financiranju terorizma, zaradi česar je papež Frančišek v sredo ustanovil posebno preiskovalno komisijo, ki je zadolžena za pregled aktivnosti IOR.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.