Svet
54 ogledov

Odstranili grob Hitlerjevih staršev

Alois in Klara Hitler grob, Leonding, Avstrija EPA
V mestu Leonding so odstranili grob Hitlerjevih staršev, ob katerem so se pogosto zbirali desničarski skrajneži. Odstranili so nagrobnik, zemljišče pa bo lahko uporabil kdo drug.

Po navedbah katoliškega duhovnika iz avstrijskega mesta Leonding so ob privolitvi Hitlerjeve daljne sorodnice odstranili nagrobnik na grobu staršev Adolfa Hitlerja, ob katerem so se pogosto zbirali desničarski skrajneži. Zemljišče bo lahko uporabil kdo drug. Posmrtni ostanki Aloisa in Klare Hitler bodo sicer še naprej ostali zakopani na mestu, kjer je bil doslej grob.

Hitlerjeva daljna sorodnica je pojasnila, da se je grobu odrekla, ker so ga pogosto zlorabili desničarski skrajneži. Po navedbah protifašističnih aktivistov so neonacisti na grob Hitlerjevih staršev "romali" celo z avtobusi, občasno pa so ga obiskali turisti.

Podobno so se lani odločili v kraju Wunsiedel na Bavarskem, kjer so odstranili med desničarskimi skrajneži prav tako priljubljeni grob namestnika Adolfa Hitlerja Rudolfa Hessa.

Komentarjev 2
  • privat 07:29 30.marec 2012.

    kot da imajo politiki pravico odstraniti grob??'

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:02 30.marec 2012.

    Sramota,da takole delajo s pokojnimi in jim tut pri večnem počitko ne dajo miru in jih prekopavajo,svašta...........................