Svet
10 ogledov

Odtrgan del obraza prišili nazaj

operacija Žurnal24 main
Kirurgi so uspešno prišili del obraza sedemletniku, ki ga je poškodoval pitbul. Odtrgal mu je del obraza.

Sedemletnega Raula je 26. junija napadel pitbul. Odtrgal mu je velik del obraza. Na srečo je vse skupaj videl sosed, ki je hudo poškodovanemu dečku pritekel na pomoč. Takoj je v vrečko pospravil odtrgan del obraza ter ga spravil v posodo z vodo in ledom. S hitrim odzivom je rešil odtrgani del obraza in zdravniki so mu ga lahko uspešno prišili nazaj, piše spletni France24.

Operacija trajala šest ur

Pri operaciji, ki so jo na inštitutu v severnem delu Nuevo Leon opravili prvič, so sodelovali štirje zdravniki, dva splošna in dva plastična kirurga, dve medicinski sestri in anesteziolog. Trajala je dolgih šest ur. Zdaj je na vrsti rehabilitacija, ki lahko po besedah Francisca Salazarja, tiskovnega predstavnika inštituta v severnem delu države Nuevo Leon, traja dalj časa. "Moral se bo spet navaditi na prišiti del obraza in dobiti občutek zanj."

 

Komentarjev 1
  • VERITA 18:58 14.avgust 2011.

    Smili se mi ženska in občudujem zdravnike, ki so naredili takšen podvig.Zanimivo pa je, da v Sloveniji niso bili usposobljeni rešiti zapleta z anafilaktičnim šokom, do katerega je prišlo v zdravstveni ustanovi, kjer naj bi bila na voljo vsa ...prikaži veča medicinska oprema. To žalostno zgodbo beremo že nekaj let ! Ali bo kdo sploh odgovarjal za to?