Svet
1491 ogledov

Teroristova odvetnica nad Eastwooda

Clint Eastwood FameFlynet
Razmišlja, da bi zahtevala sodno prepoved predvajanja njegovega zadnjega filma.

Odvetnica Sarah Mauger-Poliak zastopa Ayouba El-Khazzanija, ki je avgusta 2015 izvedel teroristični napad na vlaku, ki je bil na poti iz Amsterdama v Pariz. Dogajanje na vlaku opisuje najnovejši film Clinta Eastwooda (The 15:17 to Paris), v njem pa igrajo tudi moški, ki so takrat onemogočili El-Khazzanija. 

Mauger-Poliak meni, da film krši pravice njene stranke, saj gre za prirejen prikaz dogodkov, ki prikazuje dogajanje le iz enega zornega kota. Odvetnica razmišlja, da bi zaprosila za sodno prepoved predvajanja filma v času, ko se sodnik odloča, ali je dovolj dokazov, da se El-Khazzaniju začne sojenje. "Zelo zaskrbljujoče je, da je Hollywood objavil svojo "resnico" pred sodiščem," je za radio France Inter dejala Mauger-Poliak. 

El-Khazzani se je močno oborožen vkrcal na vlak, da bi izvedel napad. Domnevno naj bi bil povezan z radikalnimi skupinami. Skupina potnikov ga je obvladala, po tem, ko je začel streljati na potnike. 

Med potniki sta bila vojaka Spencer Stone in Alek Skarlatos, ki sta s prijateljem Anthonyjem Sadlerjem potovala po Evropi. Trojica je skupaj z britanskim poslovnežem preprečila hujši pokol. 

Komentarjev 2
  • matermila 13:16 09.februar 2018.

    In kaj bi zdaj tota opica rada?Pravice za terorista,ki je streljal na nedolžne ljudi?Pa mater milo,trebo jo zapret s tem lopovom skupaj v celico.

  • Tadej 22:30 08.februar 2018.

    Wtf? Terorist je terorist, tukaj ni olajsevalnih okoliscin.