Svet
83 ogledov

Odvetnik: Salah Abdeslam je “zlata vreden”

Salah Abdeslam aretacija Reševalni pas/Twitter
Edini zajeti preživeli vpleteni v pariške napade novembra lani, Salah Abdeslam, je po besedah njegovega odvetnika za preiskavo terorističnega napada na Pariz neprecenljiv.

Salah Abdeslam je po napadu na Pariz lani novembra veljal za najbolj iskanega terorista na svetu. Zajeli so ga v petek v Bruslju po 4-mesečni intenzivni preiskavi.

Menim, da je Abdeslam neprecenljiv v preiskavi napadov. Rekel bi celo, da je zlata vreden. Sodeluje in komunicira s preiskovalci. Ne sklicuje se na svoje pravice, da bi se branil z molkom,” je danes za belgijsko javno televizijo povedal njegov zagovornik Sven Mary. 

Abdeslam naj bi preiskovalcem predstavljal vir informacij glede ostalih vpletenih v napad, pa tudi glede financ in povezav z Islamsko državo v Siriji. Belgijski notranji minister Jan Jambom je pri tem povedal, da je država na visoki stopnji pripravljenosti zaradi morebitnih maščevalnih napadov po petkovi aretaciji 26-letnega džihadista.

Posnetek prijetja

Danes se je na Youtubu pojavil posnetek, na katerem je zabeležen trenutek, ko so prijeli iskanega terrista in ga ustrelili v nogo. Pri tem mu je iz nogavice padel skrivnostni papirček, katerega vsebine policija še ni razkrila javnosti. Belgijski mediji ugibajo, ali so bila na njem napisana navodila za nove napade.

Na posnetku se vidi, kako si je Abdeslam na vso moč prizadeval pobegniti, čeprav je bil obkrožen s številnimi pripadniki specialne policijske enote. Iskanega terorista so zicer izdale pice, ki jih je naročal in odtis s kozarca. Policisti so že prej sumili, da v stavbi v bruseljski četrti Molenbek prebiva večje število ljudi; prstni odtis s kozarca je potrdil, da je med njimi tudi glavni organizator napada na Pariz novembra lani.

V petek je policija na tem naslovu skupno prijela pet ljudi, med njimi tudi tri člane družine, ki je nudila zatočišče Salahu Abdeslamu. 

Komentarjev 4
  • Pepe007 08:27 22.marec 2016.

    Kaka parodija. Dobili so ga, ker ni jedel halal hrane in je naročil pico. Tako je, če se prekršiš zoper islam.

  • ac-dc 19:30 21.marec 2016.

    Spet zavajate z naslovi. Na tak beden način si skušate povečati bralnost.

  • Žurnalček 18:28 21.marec 2016.

    On je glavni operativec in svojo mrežo je že razkril s samo eksplozijo ! On sam pa ni niti slučajno tako zlat , kajti muslići imajo še 1 miljon takšnih in on ni važen !