Svet
6 ogledov

Odvetniki pripravljeni na "dan ločitev"

ločitev Shutterstock
Britanski odvetniki se pripravljajo na prvi ponedeljek po praznikih, ki mu pravijo "ponedeljek ločitev".

Prvi ponedeljek po praznikih je običajno pri britanskih odvetnikih gneča. Na njihova vrata potrka veliko ljudi, ki jih zanima postopek ločitve.

Eden od petih poročenih parov po praznikih, ko zakonca veliko časa preživita skupaj, resno razmišlja o ločitvi, je pokazala raziskava, ki jo je med dva tisoč zakonci izvedla odvetniška družba Irwin Mitchell, piše The Independenet. Podatki nacionalnega statističnega urada kažejo, da se 42 odstotkov zakonov konča z ločitvijo. 

Vodja odvetniške družbe Slater & Gordon Andrew Newbury je dejal: "Število povpraševanj se v tem času podvoji in nato konec januarja upade. Zadnjih nekaj let opažamo, da se ljudje začnejo zanimati že malce prej, med božičem in novim letom."

"Pride lahko do kar velikega razkoraka med številom ljudi, ki se zanimajo in tistimi, ki dejansko nadaljujejo s postopkom ločitve," pravi Newbury. "Pri ljudeh, ki sem jih že srečal, gre skoraj za neke vrste novoletne zaobljube. Ti ljudje so po navadi tisti, ki bodo ločitev izpeljali do konca," pravi o tistih, ki jih obiščejo že pred novim letom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.