Svet
15 ogledov

Odvisnicam denar, da ne zanosijo

Kdo je kriv za prezgodnji porod? Žurnal24 main
Ameriška organizacija Project Prevention je 26 britanskim odvisnicam od drog plačala prvi obrok v zameno za vstavitev kontracepcijskih sredstev.
Sredstva, ki jih imamo na voljo, poskušamo porabiti za preprečitev bodočih težav. Z 230 evri lahko kasneje prihranimo milijonske stroške, ki jih povzroči potencialno poškodovan otrok.
Project Prevention

"Project Prevention (Projekt preprečevanje, op. a.) si prizadeva zmanjšati obseg socialnega problema, ki ga povzroča izpostavljenost nerojenih otrok drogam in alkoholu," pravijo v organizaciji. Dodajajo, da "stranke odrešijo bremena imeti otroke, ki jim jih bodo na koncu odvzeli".

Načrti organizacije v Veliki Britaniji, da odvisnicam v zameno za sterilizacijo ponudijo okoli 230 evrov, so oktobra naleteli na hudo zgražanje.

Tudi prijavila se ni nobena odvisnica, zato so sedaj ponudili isto vsoto v zameno za izvajanje dolgoročnih kontracepcijskih metod. Prijavilo se je 26 ženskih odvisnic, poroča Daily Telegraph.

"Še vedno izberejo one, lahko se odločijo za kontracepcijo ali pa ne. Nikogar v nič ne silimo," pravijo v organizaciji.

Njene metode v Veliki Britaniji sprožajo ogorčene odzive. "Koncept je izkoriščevalski, etično sporen in moralno vprašljiv," meni Martin Barnes, šef dobrodelne organizacije DrugScope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.