Svet
8401 ogledov

Vrgla mu je rešilni pas, potem jo je odneslo vstran

Iskali so ga helikopter, francoski tanker, ribiška ladja in ladje pristaniške kapitanije, vendar še ga niso našli.

Na območju Splita iščejo jadralca, ki je v soboto v bližini otoka Vis padel z jadrnice v razburkano morje. Iskali so tudi jadrnico, na kateri je bila žena jadralca, ki možu, 60-letnemu nizozemskemu državljanu ni mogla pomagati. Jadrnico so medtem uspešno našli in pripeljali v pristanišče na otoku Šolta.

Glede na izjave 50-letne žene jadralca, hrvaške državljanke, ki je bila z njim edina potnica na jadrnici, je do nesreče prišlo v soboto popoldne okoli 14.30. Pokvaril se jima je motor na jadrnici in ko ga je skušal usposobiti, ga je udarilo jadro in vrglo v morje.

 | Avtor: Google maps Google maps

Žena ga potem ni mogla rešiti iz razburkanega morja, sam pa tudi ni mogel priplavati do jadrnice. Žena mu je potem odvrgla reševalni pas, njo pa je na jadrnici odneslo stran.

Ni mogla poklicati na pomoč

Do nesreče je prišlo nedaleč od otoka Vis, a zunaj območja signala mobilne telefonije. Na pomoč je lahko poklicala šele kaki dve uri kasneje, navaja Hina.

Hrvaška obalna straža je nato takoj po prejetem obvestilu o dogodku okoli 16.45 sprožila iskalno akcijo in na območje poslala reševalna plovila, pa tudi helikopter in letalo tipa pilatus.

Poškodovano jadrnico so dosegli zvečer in jo odpeljali v Maslinico na Šolti, še navaja Hina.

Zaradi neugodnih razmer na morju in teme so zvečer iskalno akcijo za pogrešanim Nizozemcem prekinili, že ponoči ob 2.30 pa obnovili. Iskanje iz zraka so obnovili ob 6.25. A zaenkrat pogrešanega jadralca še niso našli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.