Svet
12 ogledov

Ogenj se je razširil z žara

Požar na Hvaru Dalibor Urukalovic
Policija prijela žensko, ki naj bi z neprevidno uporabo žara povzročila požar.

Hrvaška policija je prijela 46-letno žensko, ki naj bi v četrtek z neprevidno uporabo žara povzročila obsežen požar na Hvaru.

Gasilcem ga še vedno ni uspelo ukrotiti kljub celonočnemu boju z ognjenimi zublji, ki so zajeli težko dostopna območja na tem dalmatinskem otoku.

Na terenu še vedno 70 gasilcev

Gasilski poveljnik Dražen Glavina je danes dejal, da poskušajo požar lokalizirati s protipožarnimi poseki, a da gre za zelo težko dostopno območje. Tudi danes pričakuje pomoč gasilskih letal, sicer pa je na terenu približno 70 gasilcev.

Požar ni bil podtaknjen

Policija je sumila, da je bil požar, ki se je razširili iz zalivčka Zastrašišće na južni strani enega najlepših hrvaških otokov, podtaknjen. V četrtek so iskali gumijasti čoln, na katerem naj bi več oseb iz zalivčka, kjer je izbruhnil požar, odplulo proti otoku Korčula. Kasneje so ugotovili, da je šlo za napačno informacijo.

Danes pa so iz splitsko-dalmatinske policijske uprave sporočili, da so prijeli 46-letnico iz Zastražišća, ki je nepazljivo pripravljala žar, ogenj pa je preskočil na rastline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.