Svet
31895 ogledov

Ogenj zajel hišo: Poskušali rešiti otroke, a neuspešno

požar BiH Ivica Galovic/PIXSELL
V požaru je umrlo šest članov družine, med njimi tudi otroci.

Iz Bosne in Hercegovine poročajo o veliki tragediji. V Brčku je zgodaj zjutraj v eni tamkajšnjih hiš, v kateri živi 17-članska družina, izbruhnil ogenj. Kljub hitri intervenciji je šest stanovalcev, med njimi dva otroka, umrlo. Šest otrok so morali odpeljati na zdravljenje v bolnišnico. Eden od otrok, star pet let, je v kritičnem stanju. V bolnišnici je moralo skupno osem oseb, ki so utrpele opekline in so se nadihale dima. 

V hiši je živelo več generacij. Kot poročajo tuji mediji, sta umrla lastnika hiše, starejša ženska in moški, nujna hči in snaha ter dva vnuka. Eden od sosedov je za 24sata povedal, da je zetu lastnika hiše uspelo skozi okno goreče hiše rešiti dve hčerki. "Žena je poskušala rešiti ostale otroke, a ni uspela," je povedal. 

Sosedje so povedali, da je družina živela brez elektrike in tekoče vode. Pred časom je lastnik hiše imel gostilno, a ko jo je zaradi krize moral zapreti, se je življenje družine obrnilo na glavo. "Vem, da so bili večkrat lačni kot siti. V hiši so imeli majhen štedilnik, greli pa so se s pomočjo drv, ki so jim jih prinesli sosedje," je razmere, v katerih so živeli, opisal eden od sosedov. 

Predvidevajo, da je do tragedije prišlo zaradi sveč, ki so jih uporabljali za razsvetljavo prostorov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 19:19 23.oktober 2021.

    Novinar. Brčko, v Brčkem. Osnove slovenščine.