Svet
17 ogledov

Oglejte si "twittanje" iz vesolja

1/22
Žurnal24 main
Milijone ljudi po vsem svetu uporablja Twitter za pošiljanje fotografij svojim prijateljem, vendar pa te niso niti približno tako spektakularne kot "biseri" astronavta Douglasa H. Wheelocka.
"Vesoljske" fotografije si oglejte TUKAJ.

Wheelock ima v primerjavi z navadnimi Zemljani izjemno prednost, in sicer to, da je astronavt na Mednarodni vesoljski postaji (ISS). Astronavti na krovu ISS so namreč januarja letos dobili priložnost za neposreden dostop do svetovnega spleta in posredno s tem tudi družabnih spletnih omrežij, med katerimi je tudi Twitter. 

Pred Wheelockom se je iz vesolja redno oglašal ameriški astronavt Timothy Creamer. "Pozdravljeni, uporabniki Twitterja. Prek njega vas na ta način iz vesolja pozdravljam prvič v zgodovini," je Creamer konec januarja letos zapisal v svojem profilu omenjene spletne socialne mreže. Takrat mu je nekdo zastavil vprašanje, kaj je najbolj nenavadno, kar je spoznal v vesolju. Odgovoril je: "Dve stvari: gravitacija, ki je resnično priročna za nekatera dela, in čudovit razgled na Zemljo skozi naša okna."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.