Svet
15 ogledov

Ognjemeta v Bruslju letos ne bo

Novoletni ognjemet v Bruslju Profimedias
Oblasti v Bruslju so se odločile, da se bodo letošnjemu prehodu v novo leto odpovedali ognjemetu zaradi groženj s terorističnimi napadi.

V torek je belgijska policija prijela dva osumljenca, ki naj bi načrtovala napad v Bruslju, s ciljem na točkah, kjer se na novoletnih festivalih zbira večje število ljudi. "Skupaj z notranjim ministrom sva se odločila, da praznovanj v četrek zvečer ne bo," je po navedbah Reutersa povedal bruseljski župan Yvan Mayeur za televizijo RTBF.

PREBERITE ŠE: 

Grožnje prestolnicam

V nedeljo smo poročali, da je policija na Dunaju in več drugih avstrijskih mestih dvignila raven pripravljenosti pred terorističnimi napadi, potem ko so bili obveščeni o možnosti napada med novoletnimi prazniki. Dunajska policija je v soboto sporočila, da je "prijateljska obveščevalna služba" opozorila več evropskih prestolnic na možnost strelskega ali bombnega napada v Evropi pred novim letom.

Novoletni ognjemet v Bruslju | Avtor: EPA EPA

Ljubljana dokaj varna

O grožnjah terorističnih napadov na večja evropska mesta je bla obveščena tudi slovenska policija. "V tej zvezi vam lahko potrdimo, da nimamo podatka, da bi se omenjena informacija nanašala na Ljubljano, pa tudi glede na razpoložljive informacije ocenjujemo, da so morebitne take akcije pri nas manj verjetne, ni pa jih mogoče povsem izključiti," je v ponedeljek pojasnil Drago Menegalija z Generalne policijske uprave.

Komentarjev 2
  • mirko 22:43 30.december 2015.

    V tej zvezi vam lahko potrdimo, da nimamo podatka, da bi se omenjena informacija nanašala na Ljubljano............................................Kako je lahko, na kakih osnovah je ta gospod Menegalija tako prepričan, da je Ljubljana bolj varno mesto glede terorizma ? Je ...prikaži več mogoče jasnovidec ?! Me zanima kaj bi izjavil potem, če bi se kaj zgodilo ? Ali bi imel obraz, da bi pogledal v oči poškodovanim in svojcem žrtev ? Sarajevo je približno tako veliko mesto kot je Ljubljana in je v preteklosti imelo že resno grožnjo po terorizmu in tudi ne vem kako daleč ni od Ljubljane. Kolikor vem je v Ljubljani kar precej populacije, ki so muslimanske veroizpovedi. Ne trdim da so muslimani teroristi, se pa največ verskih fanatikov razvije prav iz te religije, to je dejstvo.

  • McBobo 22:02 30.december 2015.

    Počakajte, da zalaufa džamija, potem bodo ognjemeti tudi čez celo leto po celi državi.