Svet
10 ogledov

Oklofutala poslanca

Kakšne bodo posledice tega napada, še ni znano. (Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Vroča poslanska debata o proračunu v argentinskem parlamentu je postala nasilna, ko je opozicijska poslanka oklofutala poslanskega kolega.

Graciela Camano je med zasedanjem zapustila svoje mesto, ker je imela dovolj govoričenja svojega poslanskega kolega Carlosa Kunkela. Med poslancema je prišlo do izmenjave besed, nakar je njej prekipelo, zato je svojega kolega oklofutala.

V zavihku VIDEO si lahko pogledate sporni dogodek v argentinskem parlamentu.

"Pod nobenim pogojem ne bom dovolila, da je Kunkel ali kdor koli drug nespoštljiv," je po dogodku dejala Camanova. "Izčrpal me je, saj ga prenašam že celo leto. Kar naprej vpije, ne da bi dal en sam predlog."

Kunkel je po besedah časnika Buenos Aires Herald komentiral politično kariero njenega moža, ki je predsednik sindikata, ki nasprotuje vladni politiki. Zaradi tega naj bi klofuta tudi padla. Sama njegovih besed ni želela razkriti, dodala je le, da "jo vedno napada".

Kunkel je znan kot tesen zaveznik predsednice Cristine Fernandez. Na dogodek se ni odzval. Zaradi napada lahko vloži pritožbo. Nekateri izmed poslancev so že izrazili zahtevo po njenem odstopu.

V parlamentu je bilo zadnje čase še posebej napeto, saj opozicija trdi, da vlada Fernandezove izvaja gromozanski pritisk na njih, v želji, da podprejo proračun za 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.