Svet
1188 ogledov

Okrcali Slovenijo: Standardi niso več taki, kot so bili

mestni utrip Saša Despot
Neodvisna agencija Standard Ethics je znižala oceno Sloveniji na področju temeljnih pravic.

Neodvisna agencija za ocenjevanje trajnosti Standard Ethics s sedežem v Londonu ugotavlja, da vladne politike in zakonodajne smernice na področju temeljnih pravic, tudi na področju svobode medijev, niso več v skladu s prevladujočimi visokimi standardi držav Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Kot so danes sporočili iz agencije Standard Ethics, so oceno skladnosti z načeli trajnosti za Slovenijo znižali z EE+ oziroma zelo močne skladnosti na EE oziroma močno skladnost. Na devetstopenjski lestvici so jo znižali s tretje na četrto najvišjo.

"Zdi se, da vladne politike in zakonodajne smernice na področju temeljnih pravic v zadnjih letih, vključno s tistimi glede svobode medijev in javnega mnenja, niso več v skladu s prevladujočimi visokimi standardi držav OECD in ocenami, podanimi v preteklosti," so odločitev utemeljili v sporočilu za javnost.

Agencija Standard Ethics od leta 2004 opravlja študije na področjih trajnostnih financ ter okolja, družbe in upravljanja. Njen namen je promocija standardnih načel na področjih trajnosti in upravljanja, ki temeljijo na smernicah OECD, Evropske unije in Združenih narodov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.