Svet
8 ogledov

Okruten umor petih žensk

Prizorišče okrutnega umora v Acapulcu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Počitniško letovišče Acapulco je pretresel okruten umor petih žensk.

Trupla dveh žensk in 14-letnice so v sobotnih jutranjih urah našli v lepotilnem salonu. Trupla so bila zvezana in na pol gola. Vse tri so imele prerezan vrat. Policija je kasneje na ulici našla še dve ženski, ki sta imeli prav tako prerezan vrat. Ženske naj bi bile v salonu zaposlene. Motiv za umor še ni znan.

Mehika v primežu nasilja
Acapulco je v zadnjih mesecih zajel val nasilja, povezan z drogami. Med karteli se namreč bije bitka za prevlado. Zaradi tega so ZDA že posvarile državljane, naj ne potujejo v priljubljeno letovišče. Acapulco je namreč vse od 60. let prejšnjega stoletja zelo priljubljen med Američani.

Mehiške oblasti želijo zajeziti nasilje, ki med drugim vpliva na priliv sredstev v njihovo turistično blagajno, in ga prikazati kot ne tako nevarnega za turiste. Po njihovih podatkih naj bi se število turistov v zadnjih letih stalno višalo. Medtem pa se število držav, ki svoje državljane opozarjajo na nevarnosti poti v Mehiko, povečuje. Zaradi nasilja, povezanega s trgovino z drogami, je namreč v zadnjem letu v Mehiki umrlo več kot 15 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.