Svet
2336 ogledov

Okrutno: Psa svoje bivše živega zakopal

shih tzu
Svoje dejanje je pojasnjeval z neverjetnim izgovorom.

Štiriindvajsetletni moški iz Massachusettsa se mora zagovarjati na sodišču zaradi krutosti do živali. 

Obtožujejo ga, da je na dvorišču svoje hiše skopal luknjo, vanjo dal psa nekdanjega dekleta in ga živega zakopal. Prijatelju je poslal sporočilo, v katerem je zapisal, kaj je storil, ta pa je o vsem obvestil 24-letnikovo nekdanje dekle. 

Ko so psa, pasme shih tzu, izkopali iz zemlje, je bil še živ. Odpeljali so ga k veterinarju, ki je storil vse, kar je bilo v njegovi moči, a so psa kasneje morali evtanazirati.

Za psa naj bi moški skrbel zadnje leto in pol, ker lastnik stanovanja, kjer živi nekdanje dekle, ne dovoli hišnih ljubljenčkov. Večkrat naj bi jo že prosil, naj psa vzame nazaj, a ni mogla najti novega doma zanj. Med drugim naj bi bil razlog za takšno odločitev tudi to, da se pes ni razumel z njegovim mačkom. 

Sodišče ga je proti plačilu varščine spustilo na prostost. Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi do 5 let zapora. 

"V 41 letih službovanja nisem še naletel na kaj takega," je za The Telegram dejal šef tamkajšnje policije. Moški naj bi se izgovarjal, da je mislil, da je pes poginil, ko ga je položil v luknjo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.