Svet
21743 ogledov

Okužba pri Trumpovih

Donald Trump, gora Rushmore Profimedia
Po dobljenih rezultatih je takoj sledila izolacija.

Kimberly Guilfoyle, zaročenka sina ameriškega predsednika Donalda Trumpa ml., je pozitivna na novi koronavirus, poročajo ameriški mediji. Po dobljenih rezultatih je bila takoj izolirana. Njen partner je bil na testu negativen, a tudi on se je samoizoliral. Guilfoylova naj ne bi čutila nobenih znakov okužbe, kot poročajo ameriški mediji, naj bi se testirala še enkrat, da bi okužbo potrdila. 

Tako Trumpov sin kot njegova partnerka naj bi sinoči prisostvovala na nagovoru ameriškega predsednika na predvečer dneva neodvisnosti v Južni Dakoti pri gori Rushmore, v katero so vklesani obrazi štirih predsednikov ZDA, a sta tik pred tem dobila rezultate testiranja na covid-19. 

Trump napade protestnike 

Donald Trump, gora Rushmore | Avtor: Profimedia Profimedia

Trump starejši je pri omenjeni gori napadel levico in protestnike, da izvajajo kulturno revolucijo, s katero želijo spodkopati ameriško revolucijo, ter učijo otroke v šolah, kako naj sovražijo lastno domovino. Levico je tudi obtožil, da se obnaša totalitarno, kar naj bi bilo po njegovih besedah tuje ameriškemu načinu življenja.

Trump je skupaj s prvo damo Melanio Trump obiskal spomenik, kjer so njegovi privrženci prodajali majice s podobo njegovega obraza skupaj z obrazi Georgea Washingtona, Abrahama Lincolna, Thomasa Jeffersona in Theodora Roosevelta. 

Dogodek pred približno 7500 gledalci, med katerimi večina ni nosila zaščitnih mask, je organizirala republikanska guvernerka Južne Dakote Kristi Noem, ki je prav tako napadla Trumpove nasprotnike, da želijo izbrisati zgodovino. "To počnejo zato, da diskreditirajo ustanovna načela Amerike in posameznike, ki so jih oblikovali," je dejala.

Del protestnikov, ki jih je Trump opredelil kot levo drhal, je pred njegovim nastopom odstranila policija. Šlo je za pripadnike indijanskih plemen, ki so opozarjali na dejstvo, da so jim beli priseljenci ukradli sveto goro in jo onečastili s podobami osvajalcev. Protestirali so tudi zaradi strahu pred širjenjem novega koronavirusa, nekateri pa še iz strahu pred nevarnostjo požarov v naravi zaradi velikega prazničnega ognjemeta.

Gora Rushmore | Avtor: Epa Epa

Več okuženih s Trumpovega kroga 

Kmalu za petkovim Trumpovim govorom je javnost izvedela za okužbo zaročenke njegovega sina. Okužbo z novim koronavirusom so doslej potrdili tudi pri osebah, ki so sodelovale pri Trumpovem prvem predvolilnem nastopu po izbruhu pandemije nedavno v Tulsi v Oklahomi. Med njimi so tudi agenti tajne službe.

Nekaj ljudi se je okužilo tudi na dogodkih, ki jih ima po ZDA podpredsednik Mike Pence.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • MihaPu 13:06 05.julij 2020.

    Okužba pri Trumpovih, edina okužba, ki jo je lahko kdo fasal je tam too much f..ing in pa HPV. Torej normala.

  • e490e0da205d79a3481a2fbdd6cf18a53e6092f1 21:46 04.julij 2020.

    naj crkne oranžno glavec

  • Avatar MS
    MS 18:28 04.julij 2020.

    Tako je če ne ubogaš tasta! Če bi si po njegovih navodilih vbrizgala varekino sedaj zagotovo nebi imela težav!