Svet
4841 ogledov

Okužbe nemških maturantov na Pagu

Covid-19 Profimedia
Počitnikovali so na hrvaškem otoku, s seboj so prinesli bolezen, poročajo nemški mediji.

Zdrastvene oblasti v Nemčiji so odkrile novo žarišče novega koronavirusa, poročajo nemški mediji. Odkrito je na območju Göppingen severno od Stuttgarda. Gre za maturante, ki so se, poročajo nemški portali, okužili med počitnicami na Hrvaškem. 

T-online.de poroča, da je novi koronavirus potrjen pri desetih maturantih, ki so se vrnili s Paga. Večina ima simptome, podobne gripi, respiratorne težave, pa tudi težave z vonjem in okusom. 

Vsi maturanti, gre za skupino 15-tih mladih, so v samoizolaciji, ravno tako njihovi kontakti, skupno gre za 50 ljudi. 

Največ novih okužb od začetka maja 

V Nemčiji so sicer v zadnjem dnevu znova zabeležili več kot 1000 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Včeraj so okužbo potrdili pri 1147 ljudeh, kar je največ od začetka maja. 

Nemški zvezni minister za zdravstvo Jens Spahn pri trenutnih številkah še ne vidi prekoračitve kritičnih vrednosti. "Trenutno smo vsekakor še v stanju, v katerem lahko zdravstveni sistem in javne zdravstvene službe normalno shajajo," je povedal za televizijo ZDF.

Od začetka epidemije so v državi potrdili skupno 214.214 okužb. Zaradi covida-19 je umrlo 9183 ljudi, podatke zdravstvenih oblasti povzema nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Janez 08:01 08.avgust 2020.

    Pa Hrvati pravijo, da se v Zrčah nič ne dogaja. Očitno se, drugače ne bi bilo novih okužb! Zrče in podobne klube bi bilo potrebno zapreti!

  • Avatar Jensintella
    Jensintella 01:18 08.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun