Svet
12 ogledov

Okužbo povzročile umazane cevke

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
En dojenček se še vedno bori za življenje po okužbi z bakterijo v nemški porodnišnici, zdravniki so črnogledi. Dva sta že umrla, osem jih je zunaj življenjske nevarnosti.

Tragedija, ki se je zgodila v Mainzu bo kot kaže terjala tri življenja dojenčkov. Vodja pediatrije dr. Norbert Pfeiffer je namreč na današnji novinarski konferenci povedal, da dojenček, ki je v kritičnem stanju, najverjetneje ne bo preživel, poroča nemški portal The Local.

Dojenčki so se okužili prek cevke za hranjenje, saj so bili vsi na intenzivni negi. Za zdaj je znano le, da je bila v cevkah očitno prisotna bakterija, kako je prišla vanje, za katero bakterijo gre in kdo je za to odgovoren, še ni znano.

Tožilec Klaus-Peter Mieth je sporočil, da preiskuje primer uboja iz malomarnosti in povzročitve telesnih poškodb. „Ko bomo izolirali bakterijo, ki je povzročila okužbo, bomo lahko ujeli tudi krivca,“ pravi Mieth.

Sicer obstaja več možnosti, kako je bakterija prišla v cevke, in sicer je lahko kdo od zaposlenih z umazanimi rokami prijel cevke ali pa je bakterija prišli v infuzijo že v laboratoriju.

Na obeh umrlih dojenčkih so že opravili obdukcijo, analiza tkiv in krvi bo pokazala, katera bakterija je kriva za njuno smrt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.