Svet
31003 ogledov

Okužena profesorica izgubila boj z virusom

Paola De Simone Reševalni pas/Twitter
46-letnica se je zrušila sredi predavanja, ki je potekalo preko spleta.

Argentinska profesorica zgodovine Paola De Simone, okužena z novim koronavirusom, se je zgrudila in umrla sredi spletnega predavanja, ki ga je imela s svojega doma v Buenos Airesu, je poročal Washington Post. 

Virtualno predavanje profesorice je v tistem trenutku spremljalo okrog 40 študentov, ki so najprej opazili, da ima profesorica težave z dihanjem. Študentje so spraševali za njen naslov, da bi lahko poklicali nujno medicinsko pomoč, a profesorica se ni več odzivala na njihova vprašanja. 

Pred tem je uspela kontaktirati svojega moža, ko je ta prišel domov, je bilo že prepozno. 

Profesorica je prejšnji teden na Twitterju objavila, da se že več tednov sooča s simptomi novega koronavirusa. "Zelo je komplicirano. Že štiri tedne sem pozitivna na virus, simptomi ne jenjajo. Soprog je zaradi cele situacije zelo izčrpan," je napisala. 

V odzivih na njeno smrt so na spletnih omrežjih zaokrožili tudi komentarji, da je dogodek opomin vsem, da je virus še kako realen. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 14
  • lulibuc 08:44 09.september 2020.

    Me zanima, če so Argentinci brali šokantno novico, da je v SLO gozdar podiral drevesa, katero je po nesreči padlo na gozdarja, ki je na kraju nesreče umrl??

  • Avatar Kanentenna
    Kanentenna 01:09 09.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • Avatar ovca
    ovca 20:52 08.september 2020.

    Ok,komentar za enega bedaka. Studentom ni mogla povedati naslova,ker se je zgrudila,poklicala je pa moza. 4 tedne je bila pozitivna na virus,torej prenasalka,moz pa v sluzbi. 3 hude bucke ,ampak za fan-a Stranje Debilnih Slovencev, zelo verjetno. 👏👏👏👏👏