Svet
24 ogledov

Opazovali grozljivo hranjenje

1/14
Žurnal24 main
Avstralska javnost je zgrožena nad neko družino, ki ni storila ničesar, da bi mladiča kenguruja rešila iz pitonovega prijema.

Družina Barton-Ilic iz Cooktowna je pred nekaj dnevi na dvorišču svoje hiše zagledala štirimetrskega pitona, ki je imel v ustih mladega kenguruja. Medtem, ko je piton požiral mladiča, ga je hotela njegova mati rešiti, toda zaman.

„Počutili smo se, kot da gledamo Animal Planet,“ je dejala Judith Barton-Ilic, ki je pitona pri hranjenju opazovala skupaj s sinovoma, 13-letnim Braidynom in 10-letnim Tiarnom. Družina je kengurujevo stisko tudi fotografirala, bralci nekega avstralskega portala pa so nad njihovim dejanjem zgroženi, češ da niso storili nič, da bi mladiču pomagali.

„Ko smo prišli na verando in zagledali pitona, je ta že že skoraj pogoltnil mladiča. Oborožili smo se s palicami, toda videli smo, da mladiču več ni pomoči, zato smo odnehali,“ je dejala Barton-Iliceva.  „Seveda nas je prizor zelo pretresel, še posebej zato, ker je mladiča skušala rešiti tudi njegova mati, toda zaman. Ljudje nas obsojajo, ker pitonu nismo odsekali glave, toda mladič je bil že mrtev, zato nismo hoteli ubiti še ene živali,“ pravi družina.

Fotografije, ki so jih posneli, si lahko ogledate v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.