Svet
23 ogledov

Operirali dečka z možgani izven lobanje

Dominic Gundrum se je rodil z redko deformacijo, saj je imel del možganov izven lobanje. Zdravniki so mu pripisali malo možnosti za preživetje, a Dominic jim je dokazal nasprotno.

Da nekaj ni v redu s plodom je mama Mary izvedela že med nosečnostjo. Zdravniki so ji rekli, da je otrok zelo bolan, ter da po porodu najverjetneje ne bo živel dlje od nekaj ur. A ko se je rodil, je bil mali Dominic živahen kot vsi ostali otroci, zato so se zdravniki odločili, da ga poskušajo rešiti z operacijo. Kirurg John Mear, ki pravi, da v življenju še ni videl takšnega primera, je Dominica operiral z zelo izkušeno ekipo, a kljub temu celo noč pred operacijo ni mogel spati.

Dominic je operacijo uspešno prestal in je danes srečen sedemmesečni otrok, ki se razvija brez večjih težav. Zdravniki bodo njegov razvoj redno spremljali, saj mu hočejo zagotoviti normalno in srečno otroštvo.

Njegovo zgodbo si lahko ogledate na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.