Svet
7 ogledov

Opojna rastlina kar iz avtomata

Če v desetih letih vsak dan pokadite en džoint na dan, imate 5,7-krat večje možn Žurnal24 main
V mestu filmskih zvezdnikov Los Angeles sta začela delovati dva avtomata, ki namesto pijač ali prigrizkov nudita dozo marihuane.

A splošno veselje vseh občudovalcev opojne rastline je prezgodnje. Avtomati bodo namreč marihuano delili le na recept, ki ga bodo dobili ljudje z zdravstvenimi težavami. Zdravilo bodo lahko kupili le osebno, s posebno varnostno kartico, ki jo bodo morali vstaviti v avtomat. Ta bo nato preveril, ali prstni odtis kupca ustreza imenu na receptu, njegovo identiteto pa bo še dodatno preverila varnostna kamera. Avtomat naj bi bil velika prednost za bolnike, ki si z marihuano blažijo hude kronične bolečine, saj bodo lahko do doze prišli kadarkoli.

Uporaba marihuane v medicinske namene je dovoljena v enajstih ameriških zveznih državah, čeprav zvezna vlada ne priznava legitimnosti medicinske uporabe te droge. Njeni zagovorniki trdijo, da je marihuana dobrodošla predvsem pri blaženju bolečin in spodbujanju teka pri bolnih ljudeh. Vince Mehdizaver, lastnik Centra za rastlinsko prehrano v Los Angelesu, kjer je postavljen eden od avtomatov, pa meni, da bodo tovrstne naprave kmalu nekaj povsem običajnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.