Svet
2932 ogledov

Opozorila umorjene socialne delavke niso bila uslišana

Napad na CSD Đakovo Davor Javorovic/PIXSELL
Policija v Osijeku je potrdila, da so v torek zvečer prijeli 61-letnega osumljenca za umor 50-letne socialne delavke v centru za socialno delo v Đakovu.

61-letnik je, kot smo že poročali, včeraj okrog poldneva poleg 50-letne zaposlene socialne delavke ustrelil tudi 35-letnega pravnika centra, ki je zaradi hudih poškodb glave v kritičnem stanju v bolnišnici v Osijeku.

Osumljenca so prijeli v torek okoli 20. ure na njivi nedaleč od Đakova, približno pet kilometrov od kraja zločina, od koder je pobegnil s kolesom. Ob aretaciji je imel pri sebi pištolo, a je ni uporabil, je za hrvaške medije še pojasnil namestnik šefa osiješko-baranjske policijske uprave Dario Premec.

Do umora in poskusa umora je prišlo v torek v centru za socialno delo v Đakovu v osrednji Slavoniji, kamor je 61-letnik redno prihajal kot uporabnik storitev. Tudi varnostnik je bil vajen pogostih prihodov osumljenca v center. Nihče ni opazil, da je imel 61-letnik pri sebi pištolo.

Napad na CSD Đakovo | Avtor: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL

Zakaj je streljal?

Za zdaj niso znani motivi za streljanje na zaposlene v centru. Umorjena socialna delavka je več let skrbela za osumljenca, pravnik pa naj bi pomagal osumljencu pri reševanju nepremičninskih sporov. Bil je redni prejemnik denarne pomoči v centru.

Hrvaški mediji so poročali, da 61-letnik ni bil zmožen dela in da je bil tudi na psihiatričnem zdravljenju. Njegovi znanci so povedali, da je veljal za nepotrpežljivo osebo, da je bil pogosto pijan in agresiven, je danes poročal Jutarnji list.

Opozorila niso bila uslušana

Tudi umorjena socialna delavka naj bi pred kratkim opozorila, da je 61-letnik v zadnjem času nasilnejši. Direktorica centra za socialno delo v Đakovu Dubravka Petrović je danes za hrvaške medije izjavila, da nihče ni mogel predvidevati, da bo 61-letnik streljal na zaposlene v centru, in da je šlo za popolnoma iracionalno dejanje.

Hrvaška ministrica za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Nada Murganić je po tragičnem dogodku med drugim napovedala, da bodo poostrili varnostne ukrepe v centrih za socialno delo tudi z uvedbo detektorjev kovin. Varnostniki v centrih nimajo pooblastila, da bi pomagali zaposlenim, temveč skrbijo zgolj za premoženje ustanove.

Napad na CSD Đakovo Pretresljivo Svet Napad na CSD: Ubita socialna delavka, za eno življenje se še borijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice