Svet
17 ogledov

Opozorilo v BIH. Ne iščite pokemonov med minskimi polji

Minsko polje na Hrvaškem Profimedias
Nevladna organizacija za boj proti minam v BIH uporabnike igre Pokemon Go pozvala, naj ne zahajajo na minska polja.

"Danes smo prejeli informacijo, da se nekateri uporabniki aplikacije Pokemon Go v Bosni gibljejo na območjih, kjer obstaja velika nevarnost eksplozije min," na svoji Facebook stani opozarja NVO Posavina.

Omenjena nevladna organizacija za boj proti minam državljane poziva naj upoštevajo razmejitvene znake na nevarnih območjih in naj se ne odpravljajo na območje, ki ga ne poznajo. 

Na poziv organizacije se je hitro odzvalo tamkajšnjo podjetje Farma Dizajna, s kratko animacijo in opozorilom: "Pazi mine."

Pokemon Go je igra za mobilne telefone, ki igralcem omogoča raziskovanje okolice v resničnem življenju z uporabo GPS sistema. 

Igralci in vedno več jih je, tako pohajkujejo po realnem svetu iščejo pošasti iz risanke. Nekateri prav blazno, zato z različnih koncev sveta že prihajajo novice o  nenavadnih zločinih, prometnih prekrških, ljudje po mestih širom sveta se pritožujejo nad ljudmi, ki s telefoni v rokah nekaj iščejo.

V Bosni še vedno preti več deset tisoč min, zasejanih v vojni, ki je na tem območju divjala med letoma 1992-1995. Podatki govorijo, da o dobrih dveh odstotkih ozemlja. 

550 tisoč tisoč ljudi, kar je skoraj 15 odstotkov prebivalstva, še vedno živi  v bližini območja, ki bi lahko bila kontaminirano. 

Opozorilo hrvaških gorskih reševalcev 

Hrvaška gorska reševalna služba (HGSS) je pred dnevi na svojem Twitter profilu opozorila turiste, naj v hribih ob hrvaški jadranski obali ne lovijo pokemonov.

"Dragi turisti, medtem ko ste na hrvaški obali, prosimo, spoštujte gorovji Velebit in Biokovo ter tam ne iščite pokemonov. Hvala," so tvitnili.

 

 

 

Komentarjev 1