Svet
7 ogledov

Opravičilo staršem izginule Madeleine

190308_reuters_McCann1 Žurnal24 main
Britanska časopisna družba Express Newspapers je podala javno opravičilo staršem lani izginule Madeleine McCann zaradi člankov o njuni domnevni vpletenosti v hčerkino izginotje.

Na opravičilo sta se že odzvala Kate in Gerry McCann. Izrazila sta zadovoljstvo, da je časopisna hiša priznala zmotnost "lažnivih in grotesknih" člankov, v katerih jima je podtikala vpletenost v skrivnostno izginotje štiriletne hčerke. Dodala sta, da bosta zahtevala konec sodnega procesa proti časopisni hiši zaradi obrekovanja.

McCannova, oprostita nam
V različnih časopisih medijske družbe Express Newspapers je bilo od julija 2007 do letošnjega februarja objavljenih več kot sto člankov, ki so špekulirali o domnevni vpletenosti McCannovih v ugrabitev hčerke. Pri Express Newspapers sicer niso sporočili, zaradi koga ali česa so se odločili končati gonjo proti zakoncema. Sredini izdaji časopisov Daily Express in Daily Star sta imeli na naslovnici identična članka z opaznim naslovom: "Kate in Gerry McCann: Oprostita". V nadaljevanju članka so med drugim zapisali, da sta mama in oče pogrešane Madeleine v zvezi z njenim izginotjem povsem nedolžna. Časopisna hiša je še navedla, da bo staršem izplačala 550.000 funtov odškodnine.

Madeleine McCann je izginila 3. maja lani med družinskim dopustom na Portugalskem. Tamkajšnji preiskovalni organi že ves čas izključujejo možnost, da bi bili Madeleinini starši kakorkoli povezani s hčerkinim izginotjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.