Svet
11 ogledov

Opravičilo voditeljice

Novinarka poročil na HTV se, potem ko je izjavila, da gosti iz BiH samo zasedajo dalmatinske plaže, opravičuje za spodrsljaj.

Poročali smo že, da je Dijana Čuljak Šelebaj županu Omiša zastavila vprašanje "Kakšen problem jim predstavljajo enodnevni gostje iz Bosne in Hercegovine, ki nič ne zapravijo, ne najemajo apartmajev, pač pa samo zavzemajo mesta na plaži, ki je niso niti plačali". Na njeno nerodno zastavljeno vprašanje se je usul plaz obtožb, češ da je nedopustno in šovinistično.

Novinarka danes odgovarja z začudenjem nad burjo, ki se je dvignila na račun njenega vprašanja. "Ne morem diskriminirati naroda, ki mu tudi sama po rodu  pripadam. Osebno mi je žal, če sem koga prizadela, in se zato javno opravičujem. Govorila pa sem o ekonomski kategoriji turistov, ki za en dan prihajajo na južni del Jadrana, ker jim je blizu, in pri tem ne plačujejo plaže. Nisem omenila tudi hrvaških gostov, vendar se mi je zdelo, da so ti v kontekstu samoumevni," se opravičuje voditeljica.

Dodaja še, da razume, da je vprašanje zvenelo grobo, vendar se ji ne zdi smiselno, da se širi na diskriminatorne razsežnosti. "Zaradi svojega rodu sem bila tudi sama stokrat diskriminirana, lepili so mi tudi politične etikete," še spomni v svojem opravičilu.

Hrvaški turizem ima večje težave
Županu Omiša je bilo očitno neprijetno odgovarjati na takšno vprašanje. "No ... moje mnenje je, da ti gosti ne predstavljajo takšne škode za hrvaški turizem, kot jih nekateri želijo predstaviti. Konec koncev nekaj vseeno zapravijo, plačajo tudi parkirnino." Nadaljeval je, da ima hrvaški turizem veliko večje težave zaradi sive ekonomije, neplačevanja turističnih taks in neprijavljenih gostov.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.