Svet
7 ogledov

Opravičiti se je moral zaradi seksistične izjave

Barack Obama EPA
Ameriški predsednik Barack Obama je v četrtek na dobrodelni prireditvi kalifornijsko državno tožilko Kamalo Harris označil za "najlepšo državno tožilko v državi". Njegov komentar je dvignil veliko prahu, številni pa so ga označili za seksističnega. Obama se je v petek za svoje besede opravičil

Med tistimi, ki jih je njegov komentar zmotil, večina meni, da ta kaže na to, da se ženske bolj ceni zaradi njihovega izgleda kot pa sposobnosti.

Iz Bele Hiše so v petek sporočili, je Barack Obama Harrisovo poklical in se ji opravičil. Po besedah tiskovnega predstavnika Bele hiše Jayja Carneyja se Obama zavzema za to, da se žensk na delovnem mestu "ne sme ocenjevati na podlagi njihovega izgleda", hkrati pa se zaveda, da se ženske v svojih poklicih še vedno srečujejo s številnimi ovirami.

Carney je še dejal, da sta Obama in Harrisova "stara in dobra prijatelja", in da predsednik s svojim komentarjem nikakor ni želel omajati njenih dosežkov in sposobnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.