Svet
6 ogledov

“Oproščen bo vseh obtožb"

Strauss-Kahn tozba Reuters
Potem ko je kazalo, da se zanka okoli vratu Strauss-Kahna tanjša iz dneva v dan, se je zgodil preobrat. Luknje v zgodbi glavne priče – sobarice hotela na Manhattnu – so tako velike, da bodo v naslednjih 14 dneh ovržene vse obtožbe.

Ameriški tožilci bodo na naslednji obravnavi, ki bo na sporedu v prihodnjih 14 dneh, ovrgli vse obtožbe, ki bremenijo Dominiquea Strauss-Kahna, nekdanjega šefa Mednarodnega denarnega sklada (IMF). Kakor smo že poročali, so obtožbe zaradi nekredibilnosti priče na izredno trhlih tleh, poroča časnik New York Post.

Novinarji omenjene časopisne hiše se sklicujejo na neimenovanega preiskovalca, ki pri primeru deluje že od samega začetka. Med drugim naj bi skrivnostni vir dejal, da je "ovrženje vseh obtožb neizogibna gotovost. Vsem je že jasno, da se primer bliža koncu."

Kredibilnost priče "na psu"
"Kredibilnost glavne priče je izredno slaba, celo tako slaba, da primer nima več nikakršne osnove," je še povedal vir. Spomnimo, da je glavna priča sobarica luksuznega hotela na Manhattnu, kjer naj bi se tudi zgodilo domnevno posilstvo. 62-letni Strauss-Kahn je bil aretiran 14. maja na newyorškem letališču JFK. Zaradi hudih obtožb je odstopil z mesta direktorja IMF.

Zadnja razkritja, da je ženska v prošnji za azil lagala o domnevnem posilstvu v Gvineji, spremenila pa je tudi podrobnosti o incidentu v hotelu, so spodkopala njeno kredibilnost, tožilci so si na vse načine želeli primer obdržati pri življenju, vendar jim ni uspelo. Sodnik je Strauss-Kahna izpustil iz hišnega zapora, obenem pa je tudi preklical plačilo visoke varščine.

"Priči ne moremo verjeti niti besede, ki jo izreče. Na žalost ne bomo nikoli vedeli, kaj se je tisto noč zgodilo v hotelski sobi," sklene vir New York Posta.

Preračunljiva sobarica
New York Times je že včeraj objavil podrobnosti telefonskega pogovora, ki ga je imela sobarica po prijavi posilstva v hotelu v New Yorku. Do pogovora, v katerem sobarica razlaga, da "ima on veliko denarja, ona pa ve, kaj dela", so preiskovalci prišli šele pred nekaj dnevi, zato so podvomili o verodostojnosti zgodbe 32-letne Gvinejke. New York Post trdi celo, da je sobarica delala kot prostitutka, ki je svoje usluge nudila premožnejšim strankam.

Poleg tega ameriški mediji objavljajo tudi, da je sobarica v nasprotju s svojimi trditvami na policiji prav dobro vedela, kdo bogati obiskovalec hotela je, in se spustila v oralni seks z njim. Nato naj bi od Francoza zahtevala, da ji plača, kar pa je on zavrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.