Svet
21 ogledov

Orangutan obseden z iPadom

Borneo, orangutan Žurnal24 main
Ameriški živalski vrt svojim opicam omogoča dostop do najnovejše računalniške tehnologije. Zlasti pa pri uporabi najnovejših aplikacij na tabličnem računalniku iPad uživa mlad orangutan Mahal.

V živalskem vrtu v mestu Milwaukee v ameriški zvezni državi Winsconsin so pred letom dni nabavili najnovejše iPade kot način obogatitve aktivnosti za svoje primate. Sedaj bodo poslopje, v katerem prebivajo opice, opremili z brezžičnim internetom, tako da bodo lahko opice med seboj komunicirale preko spletnih kamer, ljudje pa jih bodo tako lahko v živo spremljali na svojih računalnikih.

Nad iPadi so najbolj navdušeni orangutani. Mahal najraje skozi rešetke kletke s svojimi prsti drsi po iPadu ter s svojo najljubšo računalniško aplikacijo z živimi barvami riše po zaslonu. Ko s svojim jezikom potreplja zaslon, se ta zasveti, zaigra pa njegova najljubša pesem Twinkle, Twinkle Little Star.

Mahal in še dva orangutana živalskega vrta bodo tablice kmalu uporabljali še za komuniciranje z orangutani iz drugih živalskih vrtov in rezervatov. Že zdaj so fascinirani nad videoposnetki drugih orangutanov.

Z iPadi do večje promocije primatov

V živalskem vrtu menijo, da bodo prenosi v živo preko spleta pritegnili zanimanje še večjega števila ljudi. Pa tudi, da se bodo gledalci navezali na orangutane in zato želeli intenzivnejše sodelovati v boju za zaščito teh ogroženih opic.



Komentarjev 2