Svet
14 ogledov

Organska hrana ni nič bolj zdrava

Zdravja se ne krepi, če se namesto konvencionalno pridelane hrane je organska, k Žurnal24 main
Prehranska sestava organsko pridelane hrane ni nič boljša kot pri konvencionalno pridelani, kaže nova študija, ki so jo danes obelodanili na Otoku.

Če uživate organsko pridelano hrano, nimate od nje nič več koristi – ne boste bolj zdravi –, kot če bi jedli konvencionalno pridelano, v študiji, ki so jo objavili danes, ugotavlja angleška Agencija za prehranske standarde. Bo pa nakup na tak način pridelane hrane bolj olajšal vašo denarnico.

"Obstajajo manjše razlike v prehranski sestavi, vendar te nimajo večjega pomena za zdravje," trdi Alan Dangour z londonske šole za higieno in medicino. Pojasnjuje še, da so s študijo dokazali, da prehranska sestava organskih živil ni nič boljša kot pri navadnih. Katere sestavine pa so ugotavljali? Vitamin C, kalcij, fosfor, železo, nitrate, mangan, določene proteine, beta karoten in številne druge.

Nismo za, nismo proti
"To ne pomeni, da svetujemo naj se organske hrane ne je. Potrošnikom želimo le podati natančne informacije, da se lahko sami odločijo," pravi ena od direktoric pri omenjeni agenciji Gill Fine. Dodaja, da njihova agencija ni za oziroma proti organski hrani in se zavedajo, da obstajajo različni razlogi, zakaj pravzaprav jesti organsko hrano – dobrobit živali in denimo okoljevarstveni vidik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.