Svet
12 ogledov

Orgije podkupljivih zdravnikov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Potem ko so za zapahi v Beogradu končali zdravniki in direktorji predstavništev farmacevtskih družb, srbska policija razkriva podrobnosti večmesečne preiskave zajetih.

Med podrobnostmi so tudi bizarnosti, s katerimi se je v preiskavi zoper podkupljive zdravnike ukvarjala srbska policija. Tako naj bi imela težave tudi z neprestanimi orgijami zdravnikov v enem izmed najetih stanovanj v beograjskem naselju Medaković.

V priporu je sedem srbskih zdravnikov in vodij farmacevtskih predstavništev; policija sumi, da so velika farmacevtska podjetja za podkupnine v Srbiji porabila okrog 50 milijonov evrov. Med drugim so zdravniki rakavim bolnikom predpisovali tudi nekajkratne doze zdravil.

 

Po navedbah srbskega notranjega ministrstva je akcija zoper zdravnike in farmacevte, med drugim tudi zoper danes priprtega direktorja tamkajšnjega onkološkega inštituta Nenada Borojevića, na neki točki prišla celo pod vprašaj. Stanovalci stavbe, kjer so imeli zdravniki najeto stanovanje, naj bi se namreč vse glasneje pritoževali nad dogajanjem v stanovanju in zahtevali policijsko posredovanje. Policija ni želela odgovarjati, saj bi to lahko ogrozilo akcijo razkrivanja podkupljive zdravniške mreže.

Sosedje so se redno pritoževali nad dogajanjem v bučnem stanovanju, na katerega so napisali: "Hiša razvrata". V orgijah naj bi sodelovale tudi nekatere znane srbske pevke in manekenke. "O imenih ne smemo govoriti, saj niso počele nič nezakonitega. Za zdaj obstajajo samo sumi, da je šlo za prostitucijo," je povedal policijski vir portala Press.

"Zdaj končno mirno spimo. Končno tudi ni več potrebe, da bi otrokom mašili ušesa, da ne bi poslušali. Zidovi so tenki, sliši se že, če se kdo glasno pogovarja, kaj šele če se dogajajo orgije," je povedal eden od sosedov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.