Svet
25 ogledov

Orkanski veter v Veliki Britaniji in Nemčiji

Orkanski veter v VB Reuters
Deli britanskega Otoka so tudi danes na udaru močnega vetra. Tudi v Nemčiji so zaradi neurja Felix znova v pričakovanju orkanskega vetra.

Na Škotskem je zaradi orkanskih vetrov danes ostalo brez elektrike okoli 100.000 gospodinjstev, obalna straža v kraju Brighton pa je morala zaradi razburkanega morja in teme prekiniti reševalno akcijo za dvema moškima, ki sta se skupaj s še dvema prijateljema po nočnem sprehodu v mestu v jutranjih urah podala v morje, a se za razliko od prijateljev nista uspela vrniti na obalo.

V kraju Stornway so zabeležili sunke vetra s hitrostjo 181 kilometrov na uro. Veter je ruval drevesa, oblasti pa so morale začasno ustaviti trajektni in železniški promet. Zaradi orkanskega vetra, ki je ponekod pihal tudi do 130 kilometrov na uro, so oblasti za Šetlandske otoke, Severno Irsko in dele severne Anglije razglasile najvišjo stopnjo nevarnosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

PREBERITE TUDI: 
Absoluten rekord na Kredarici: Sunek vetra s hitrostjo 221 km/h

Po napovedih britanskih vremenoslovcev se morajo prebivalci omenjenih območij v noči na nedeljo pripraviti na prihod močnih snežnih padavin in dežja, še poroča dpa.

Težave tudi v Nemčiji

Močni vetrovi in neurje so že v petek zajeli tudi Nemčijo, zaradi česar so predvsem na severu Nemčije nastale težave v železniškem prometu.

Močan veter, ki ga s seboj prinaša neurje Felix., so prvi občutili prebivalci ob severni obali Nemčije, v zvezni deželi Schleswig-Holstein. Iz Bavarske medtem poročajo o prvih poplavah. V obeh zveznih deželah so vlaki zaradi slabih vremenskih razmer danes vozili počasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.