Svet
10 ogledov

Osama gojil zelenjavo

(Foto: You Tube)
1/2
Žurnal24 main
Osama bin Laden je zadnjih pet let s svojo družino živel skromno življenje. Na vrtu so gojili zelenjavo, za zidovi so se pasle živali. Vse to dokazuje posnetek, ki je obkrožil splet. ZDA objavile nove posnetke.

V videoposnetku si lahko ogledate notranjost poslopja, kjer se je zadnjih pet let skrival Osama bin Laden.

Po poročanju Al Džazire gre res za hišo, v kateri so pripadniki posebnih enot ameriške mornarice ubili bin Ladna. "Vidimo lahko zunanji del hiše: vrt, na katerem so gojili zelenjavo, in območje, kjer so bile živali. To dokazuje, da so ljudje, ki so živeli za temi visokimi zidovi poslopja, preživeli z zelo malo stiki z zunanjim svetom," v posnetku pove novinar televizije Imtiaz Tjab.

ZDA so sicer danes objavile več video posnetkov, ki so jih našli v poslopju, kjer je bival vodja teroristične mreže Al Kaida. Med posnetki, ki so jih zasegli ameriški specialci med akcijo proti bin Ladnu pred slabim tednom, eden prikazuje bin Ladna, kako gleda svoj posnetek na televiziji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah ameriških predstavnikov posnetki dokazujejo, da je bin Laden do konca strateško in taktično vodil Al Kaido. "Bil je aktiven igralec," je zatrdil neimenovani ameriški predstavnik, ki je še ocenil, da gre za "za doslej najpomembnejši zaseženi material" v zvezi s kakim vodjo teroristov.





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.