Svet
19 ogledov

Osama pozdravil revolucije

Osama bin Laden se je oglasil iz groba. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Al Kaida je objavila videoposnetek pokojnega Osame bin Ladna, v katerem ta pozdravlja vstaje v Tuniziji in Egiptu. K podobnim vstajam poziva vse muslimane.
Velik greh in velika ignoranca bi bilo zapraviti priložnost, ki jo je muslimanska skupnost čakala dolga desetletja. Zato izkoristite priložnost in uničite idole, vrnite pravico in vero.
Osama bin Laden

V posnetku je Osama bin Laden opozoril, da morajo muslimani izkoristiti redko zgodovinsko priložnost za vstajo, in pozdravil revoluciji v Tuniziji in Egiptu, poroča britanski Daily Telegraph.

Poudaril je, da je treba širjenje vstaj časovno previdno načrtovati. "Prevelik zamik lahko pomeni, da bomo zamudili priložnost. Če do njih pride prehitro, lahko pride do prevelikega števila žrtev," je povedal bin Laden.

"Kaj še čakate?"
"Mislim, da bo veter spremembe zapihal po vsem muslimanskem svetu, z dovoljenjem Boga," je še povedal. Despotske voditelje je obtožil, da so sami sebe postavili za idole in se s pomočjo medijev obdržali na oblasti.

"Torej, kaj še čakate? Rešite sebe in svoje otroke, priložnost je tukaj," je muslimanom sporočil pokojni voditelj Al Kaide.

"Pred vami je resno razpotje in redka zgodovinska priložnost, da vstanete z ostalo muslimansko skupnostjo ter se osvobodite zahtev, ki vam jih postavlajo vladarji, s strani človeka postavljenih zakonov in nadvlade Zahoda," je še povedal bin Laden, kot poroča časopis.

Bin Ladna so 2. maja letos v Pakistanu ubili ameriški komandosi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.