Svet
27 ogledov

Oscar Pistorius bi moral pojutrišnjem odkorakati iz zapora, toda …

Pistorius EPA
Južnoafriška vlada je ustavila postopek po katerem bi moral zloglasni atlet Oscar Pistorius, ki je bil obsojen, da je umoril svojo dekle Reevo Sreenkamp, v petek oditi na prostost.

Paraolimpijec bi moral iz zapora oditi v hišni pripor, potem ko je za zapahi preživel deset mesecev.

razno 19.02.13. Oscar Pistorius, juzna afrika, paraolimpijec, atlet, umor, foto: | Avtor: Reuters Reuters

Toda pravosodni minister se je odločil, da bo njegov primer še enkrat poslal v pregled komisiji za predčasne odpuste zaradi nekaterih pravnih nejasnosti. 

Mthunzi Mhaga, predstavnik pravosodnega ministrstva je dejal, da mora komisija vlogo pregledati še enkrat, ker so atletu prehitro dovolili odhod v hišni pripor. 

Pistorius bi moral v zaporu preživeti vsaj deset mesecev, oziroma eno šestino kazni, preden bi sploh lahko zaprosil za izpust. Zdaj so pravosodni organi ugotovili, da so mu zahtevo odobrili že po osmih mesecih prestane kazni. 

Oscar Pistorius Reeva Steenkamp | Avtor: EPA EPA

Zaenkrat ni še znano kdaj bo komisija za predčasne odpuste odločala o Pistoriusovem primeru.

"Danes bi praznovala rojstni dan" 

Pravosodni minister je v ponedeljek prejel peticijo Gibanja naprednih žensk Južne Afrike, ki nasprotujejo možnosti, da bi Pistoriusa izpustili na prostost. 

Starši Reeve Steenkamp sta danes, ko bi njuna hči praznovala rojstni dan, spomin nanjo obeležila na plaži v Port Elizabethu, kjer se je rada sprehajala. Ob tem sta dejala: "Še vedno nisva povsem sprejela dejstva, da najine drage hčerke ni več. Te dni jo še toliko bolj pogrešamo, saj bi danes praznovala rojstni dan."

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1