Svet
35 ogledov

Oscar Pistorius naslednji teden lahko odide iz zapora

Oscar Pistorius EPA
Južnoafriškega atleta bodo v torek naslednji teden izpustili iz zapora, poročata britanska Sky in BBC.

 

Oscar Pistorius Reeva Steenkamp | Avtor: EPA EPA

Zloglasni atlet, ki je bil obsojen, da je umoril svoje dekle Reevo Sreenkamp, bi moral zapor zapustiti že pred dvema mesecema.

Paraolimpijec bi moral oditi v hišni pripor, potem ko je za zapahi preživel deset mesecev. A se je pravosodni minister odločil, da bo njegov primer še enkrat poslal v pregled komisiji za predčasne odpuste zaradi nekaterih pravnih nejasnosti. 

Starša umorjene Steenkampove trdijo, da je Pistorius njuno hči umoril namerno.

Starša olimpijca pa članom komisije očitata, da so se uklonili medijskim in političnim pritiskom in mu zato doslej niso omogočili pogojnega izpusta. 

Sodišče je Pistoriusa lani spoznalo za krivega uboja. Dekle je ustrelil skozi zaklenjena vrata kopalnice, ves čas sojenja pa je poudarjal, da je mislil, da je na drugi strani vrat vlomilec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:31 16.oktober 2015.

    Preveč ima denarja da bi mu dal pravo kazen iz sodstva nepriviligiranih. Joka se ampak ne zato ker bi mu bilo žal ampak zato ker je reva in se boji življenja v zaporu.Ne morm verjet da bi streljal ...prikaži večl preden bi vedel za koga gre. Ne morš kr streljat kr nekam v tri pirovske madona. Njegova zgodba se mi zdi en velik bullshit. in ko bo enkrat uradno očiščen grehov se bo režal in že po parih letih dobil novo žensko.

  • Avatar čavez
    čavez 22:48 15.oktober 2015.

    Upam da se sreča s kroglo.

  • Jose Bulgaras 16:22 15.oktober 2015.

    ce maš $ se da vse zment ;)