Svet
55346 ogledov

Osem oseb umrlo, 11 jih je doživelo srčni infarkt

Ancona stampedo Epa
Na glasbenem festivalu Astroworld v mestu Houston na jugu ZDA je v petek prišlo do stampeda, v katerem je po navedbah oblasti umrlo najmanj osem ljudi, številni so bili poškodovani, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja gasilcev v mestu Houston Samuel Pena, je do tragedije prišlo že na prvi dan festivala, ko je začela množica glasbenih navdušencev med koncertom vse bolj pritiskati proti odru, nakar je med ljudmi izbruhnila panika. Ta se je še povečala, potem ko je prišlo do prvih poškodb.

17 oseb so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, od tega jih je 11 doživelo srčni infarkt. Uraden vzrok smrti pri najmanj osmih ljudeh bo sicer potrdila obdukcija, je še povedal Pena. Okoli 300 udeležencev festivala so morali oskrbeti zaradi različnih poškodb, kot so ureznine in zlomi.

Festivala naj bi se po poročanju britanskega BBC udeležilo kar okoli 50.000 ljudi. Že v petek popoldne je tam prišlo do težav, saj je nekaj sto ljudi v želji, da ne bi zamudili koncerta, podrlo ograjo ter območje za varnostne preglede in detektorje kovine.

 

* Fotografija je simbolična.

 
Komentarjev 2
  • miha91 13:14 06.november 2021.

    Obžalujem žrtve in izrekam sožalje svojcem. Je pa ta koncert primer za to, kar trdim že dolgo časa: večina ostalih držav nima skoraj nobenih ukrepov. Grožnje z zapiranjem so samo v Zloveniji. Pri tem bo ostalo, dokler se ne znebimo ...prikaži več psihopatov med politiki in nesposobne "stroke".