Svet
27 ogledov

Osem tisočakov vrnil lastniku

Zlatko Batinica Pixsell
Marin Brkić iz Zagreba se lahko le poštenemu uslužbencu bencinske črpalke zahvali, da ni ostal brez torbice, v kateri je bilo osem tisoč evrov in kreditne kartice z varnostnimi številkami.

Dvaintridesetletni Brkić se je skupaj z družino odpravil na otok Hvar. Med potjo so se ustavili na bencinski črpalki v Vrpolju na jadranski magistrali, kjer so se okrepčali. Nato pa so pot nadaljevali proti počitniškemu cilju.

"Ko smo prispeli do Dugopolja, sem ugotovil, da nimam torbice in mobilnega telefona. Še cestnine nisem mogel plačati. Zazvonil je ženin telefon. Klicala jo je mama in ji dejala, da jo je klical nek Šibeničan z bencinske črpalke in sporočil, naj se vrnejo po torbico," je za hrvaški portal 24sata dejal Brkić.

Na kreditnih karticah tudi PIN kode

V torbici je namreč imel 60 tisoč kun (7.950 evrov) za nakup plovila, kreditne kartice, na katere je s flomastrom zapisal varnostno številko (PIN), vse osebne dokumente, prometno dovoljenje in nekaj zlatnine. "Torbica je bila nedotaknjena. Lahko bi ostali brez plovila in dopusta."

Brkićeve dokumente je našel Zlatko Batinica, ki je takrat delal na bencinskem servisu. Iz dokumentov je razbral naslov, poiskal telefonsko številko in o najdbi obvestil Brkićeve sorodnike. "Oglasila se je ženska, ki sem jo prosil, naj pokliče Marinovo ženo," se spominja Batinica.

Marin je sicer član uprave družbe Pomoč na cesti in v znak zahvale je Batinici in njegovim sodelavcem podaril brezplačno pomoč na cesti, če bi se jim v Evropi pokvaril avto.

 

Ima dva kredita, pa ni niti pomislil na krajo

Sodelavci sicer Batinico opisujejo kot prijaznega in poštenega človeka. "Ima dva kredita, eden je v švicarskih frankih, ampak niti pomislil ni, da bi kaj vzel," so povedali njegovi sodelavci. Dva dni prej je Batinica našel in vrnil tudi polno torbico evrov, ki so jo pozabili tuji turisti.

Komentarjev 10
  • Gorijan Mikić 10:00 14.julij 2011.

    pa kokr da bi mogu usak dt neki dnarja zto k mu je najdu lastnino matr ste budale ce najds vrns it to je to zahvaljo se ti i usak gre svojo pot nazaj

  • Gorijan Mikić 09:57 14.julij 2011.

    to je posten clovk svaka mu cast ce bi jst nasu bi jo zagotov vrnu sam bi pa mogu pogledat ce je ksna stevilka da lohk poklices tko kokr je ta car naredu ma svaka mu cast

  • Mr.Bean 14:52 11.julij 2011.

    Sej takih ljudi je veliko vendar se ne okvarjajo s »politiko«…