Svet
42 ogledov

Osemletna deklica med žrtvami napada

Saffie Roussos Profimedias
Policija je identificirala prve žrtve terorističnega napada v Manchestru. Med njimi je tudi 8-letna deklica.

Najmanj 22 ljudi je umrlo v terorističnem napadu, ki se je zgodil ob koncu koncerta ameriške pevke Ariane Grande v areni v Manchestru. Policija je identificirala prve žrtve smrtonosnega napada. 

Med mrtvimi so 8-letna Saffie Roussos, 18-letna Georgina Callander in 26-letni John Atkinson. Med ranjenimi, ki se zdravijo v bolnišnici, je najmanj 12 otrok. 

Chris Upton, ravnatelj šole, ki jo je obiskovala 8-letna Saffie, je v šoku. "Ob misli, da lahko kdor koli gre na koncert in se ne vrne domov, se mi trga srce. Saffie je bila v vsakem pogledu čudovita mala deklica. Vsi so jo imeli radi. Spominjali se jo bomo kot toplo, prijazno in skromno deklico," je dejal Upton. 

Saffie je koncert obiskala skupaj z mamo in starejšo sestro, ki sta bili v napadu ranjeni. Obe se zdravita v bolnišnici. 

18-letna Georgina Callander je bila velika oboževalka ameriške pevke. Njeni prijatelji so za Evening Standard povedali, da so Georgino med prvimi odpeljali v bolnišnico, kjer naj bi v zadnjih trenutkih ob njej bila mama. Prijatelji so pretreseni. "Molili smo zanjo, da bi jo našli na varnem," so povedali.  

Sožalje družini je izrekel tudi ameriški igralec Sean Maguire, ki igra v seriji, katere velika oboževalka je bila Gina, kot so jo klicali prijatelji. "Aprila sem spoznal to dekle. Bila je tako mlada in prijazna. Umrla je v včerajšnjem napadu v Manchestru. Moje sožalje njeni družini in družinam ostalih žrtev," je zapisal igralec. 

 

Razkrili ime napadalca

Britanski mediji poročajo, da je napad izvedel 22-letni Salman Abedi. Gre za britanskega državljana libijskih korenin. Ali je deloval sam ali je bil del večje teroristične celice, še ni znano. Policija pregleduje posnetke iz okolice prizorišča iz zadnjega tedna. Radi bi tudi ugotovili, ali je imel napadalec povezave s Sirijo in drugimi džihadisti. 

Policija je aretirala 23-letnega moškega, za katerega sumijo, da je povezan z napadom. Šlo naj bi za napadalčevega brata.

Medtem je prva analiza naprave, ki je eksplodirala, pokazala, da je šlo za tehnično dovršeno napravo. Na podlagi tega sklepajo, da je bombo sestavil nekdo drug in ne napadalec sam. MailOnline se sklicuje na svoj vir, ki trdi, da teroristi ne bi žrtvovali človeka s takim znanjem, temveč bi ga raje "uporabili" za še kakšen napad.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • smuc 00:17 24.maj 2017.

    Peljejo jih zato, ker je ta terorist bil miren in spoštljiv fant. Kakšni so šele tisti drugi, nespoštljivi in divji????

  • tecumseh_1975 19:56 23.maj 2017.

    Pa ker trol pelje 8 letnega otroka na tak koncert?