Svet
9 ogledov

Osemletni deček umrl, ko je reševal druge

Ogenj Shutterstock Slika je simbolična.
Osemletni Tyler J. Doohan je umrl, medtem ko je iz goreče bivalne prikolice poskušal rešiti strica.

Osemletni deček je noč z nedelje na ponedeljek prespal pri dedku v bivalni prikolici, kjer je večkrat preživljal svoj prosti čas. Nekaj pred 5. uro zjutraj je v prikolici zagorelo, domnevno zaradi napake na električni napeljavi v sprednjem delu prikolice, požar pa se je hitro razširil. V prikolici je spalo devet ljudi, med njimi tudi prej omenjeni Tyler.

Preiskava še ni dala odgovora na vprašanje, ali je v prikolici bil nameščen protipožarni alarm. Tyler se je očitno zbudil, ko je zagorelo, in uspel prebuditi in opozoriti šest ljudi, med njimi 4 in 6 let stara otroka. Pogumni deček je šel proti zadnjemu delu prikolice, da bi pomagal stricu. Stric je namreč bil na invalidskem vozičku in je potreboval pomoč pri vstajanju s postelje. Vendar pa Tylerju na žalost ni uspelo. Gasilci so naslednje jutro našli njegovo truplo nedaleč stran od postelje, v kateri je ležal stric.

V požaru je umrl tudi dečkov dedek Louis Beach, ki je spal na kavču v sprednjem delu prikolice. Zanj je bila usodna streha prikolice, ki se je zrušila nanj.

Žrtev bi lahko bilo več

"Rešil je šest ljudi," je dejal poveljnik gasilcev Chris Ebmeyer. Prepričan je, da bi lahko bilo žrtev še več, če ne bi bilo Tylerja. Šesterico, ki se je rešila, so odpeljali v bližnjo bolnišnico, a nihče med njimi ni bil huje poškodovan.

Preveč ljudi, premajhen prostor

Družinska prijateljica Tara DiMartino je dejala, da je v prikolici bivalo toliko ljudi, ker jim je dedek, ko so to potrebovali, ponudil streho nad glavo. Sosedje so Beacha opisali kot prijaznega moškega, ki je vedno pomagal ljudem. Soseda Michelle Brosseau zdaj obžaluje, da ni poklicala upravnikov in jih opozorila na razmere pri sosedih. Kot je dejala, je bil Beach večkrat opozorjen zaradi neustreznih bivalnih pogojev in prevelikega števila ljudi, ki so bivali v prikolici.

Poveljnik gasilcev je ob tem poudaril, da je nadzor nad prikolicami premajhen, poleg tega zanje ne veljajo enaki zakoni o požarni varnosti. "Enako je, kot če bi bil to vaš dom. Prepričan sem, da so prikolico v tovarni pregledali, a potem je posameznikova naloga, da jo vzdržuje, tako kot mora lastnik hiše vzdrževati dom," je dejal Ebmeyer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.