Svet
24 ogledov

Osemletnik padel v geotermalni bazen

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Osemletni deček, ki je v nedeljo padel v geotermalni bazen v parku na Novi Zelandiji, je danes umrl v bolnišnici.

Osemletnik je skupaj z družino obiskal park Kuirau na Novi Zelandiji, v katerem so številni geotermalni bazeni. Voda v njih doseže tudi do sto stopinj Celzija.

Kaj se je zgodilo, še vedno ni znano. Edina priča, ki se je do zdaj javila policiji, je Anna Kare, ki je videla najstnika, ki na hrbtu nosi otroka. Sprva je mislila, da se le igrata, nato pa je zaslišala krike otroka: "Deček je kričal: 'Moje roke, moje roke!' Nato sem videla, da se lušči koža z njegovih rok in da ima opekline po celem telesu."

Najstnik, šlo naj bi za brata umrlega dečka, je otroka položil na tla in zakričal, naj nekdo pokliče reševalce. Ljudje so ga polili z mrzlo vodo, da bi ublažili bolečine, a ni nič pomagalo, se spominja še danes pretresena Karejeva.

Dečka so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Aucklandu in ga takoj priključili na respirator, saj je imel tudi težave z dihanjem, vendar so bile opekline tako hude, da je danes umrl, poročajo britanski mediji.

Policija še vedno naproša vse, ki so kar koli videli, naj se javijo. Družina umrlega dečka je v šoku, niti ni jasno, kje so bili v času nesreče starši, in policija pravzaprav tava v temi. Ne vejo niti tega, v kateri bazen je otrok padel. Vsi geotermalni bazeni so zaščiteni z ograjo in tudi pregled ni pokazal, da bi bila katera poškodovana in bi lahko otrok brez težav prišel do bazena. Upravnik parka Garry Page zato domneva, da je deček splezal na eno od ograj in nato padel v vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.