Svet
35070 ogledov

Osemnajstmesečni deček žrtev mame in njenega partnerja

britanska policija Epa
Osemnajstmesečni deček je umrl zaradi hudih poškodb, ki naj bi mu jih zadala mama in njen nekdanji partner.

Alfie Philips je umrl 28. novembra 2020. Na telesu je imel 70 vidnih poškodb, prisotne so bile sledi zlomov okončin kot tudi reber. Na njegovih ustih so bili znaki dušenja. Analiza krvi in urina je pokazala, da je imel v telesu sledi kokaina. Kako je kokain prišel v njegovo telo, ni jasno, bi pa lahko šlo za pasivno uživanje droge, saj je ta bila v prostoru, kjer je deček bil, poroča Sky News.

Tožilka Jennifer Knight je povedala, da sta tako dečkova mama Sian Hedges (27) kot njen takratni partner Jack Benham (35) med zaslišanjem priznala, da sta v noči, ko je Alfie umrl, uživala kokain in alkohol. "Očitno je, da je deček utrpel namerne poškodbe več kot enkrat, vse skupaj pa se je stopnjevalo do napada v noči s 27. na 28. november 2020, kar je vodilo do njegove smrti," je dejala tožilka.

V noči, ko je deček umrl, sta bila v prikolici, kjer so živeli, tako Hedges kot Benham. "Če se kateri koli od njiju ne bi pridružil napadu, bi preprečil napad na Alfieja in ga umaknil iz prikolice in bližine osebe, ki je napad izvajala. Ker se to ni zgodilo, lahko to pomeni le, da sta se oba obtožena strinjala z dejanjem," je dejala tožilka. 

Mesec pred dečkovo smrtjo si je par izmenjal sporočila, v katerih je Benham predlagal, da bi Hedges morala ugrizniti svojega sina, ker je deček ugriznil Benhama. Mati je na sodišču zatrdila, da tega ni storila. 

V drugih sporočilih je Benham, ki ni dečkov oče, otroka označil za jokavega, za "tvoj mali drek", grozil je s tem, da bo otroka fizično kaznoval. Tožilka je povedala, da sta se oba obtožena odločila, da bosta otroka fizično kaznovala, kar je privedlo do dečkove smrti. 

Tako Benham kot Hedges ne priznavata krivde, a policiji nista mogla pojasniti, kako je deček dobil poškodbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 18:08 07.oktober 2023.

    Gledam da sem strpen , ker sem si nadel tak vzdevek. Tule pa ne morem biti, ker v tem primeru je ni kazni na svetu in v tej civilizaciji , ki bi bila primerna za takšno grozodejstvo.

  • Avatar jate
    jate 16:14 05.oktober 2023.

    take pošasti bi bilo treba polivat s kislino do smrti...vsem raznim odvisnikom bi bilo treba vzet otroke in živali

  • Pepe007 13:23 05.oktober 2023.

    Problem je, da so "demokratične" države bolj ali manj podlegle množični uporabi drog in zasvojence pustijo pri miru, dokler ni nekega sranja. Preganjajo se samo dilerji, čeprav brez povpraševanja crkne ponudba. Včasih so pijance dali za kak dan v pripor, ...prikaži več da so se prisilno streznili. Bele miši gor ali dol. Problema s tem niso ravno rešili, je pa človek doživel nekajurno trezno stanje. Včasih je kdo celo kaj razmislil in se odločil za poskus zdravljenja.