Svet
21 ogledov

Osilnica je na hrvaški strani?

Je Osilnica res na hrvaški strani? Žurnal24 main
Tuji turistični in vremenski portali razglašajo Osilnico za Hrvaško, in sicer naj bi bila del primorsko-goranske pokrajine.

AccuWeather.com se razglaša za avtoriteto na področju napovedovanja vremena – vreme vam napove za kar dva milijona krajev na svetu. In med njimi je tudi Osilnica, ki jo Hrvati imenujejo Oslinica. Glede na omenjeni portal leži na hrvaškem bregu reke Kolpe.

Tudi portal yatlas.org, ki se omenja kot priljubljena spletna stran za kovanje popotniških načrtov, je Osilnico določil našim sosedom. Pravzaprav jo je celo označil na zemljevidu, na katerem je sicer jasno označena meja med Slovenijo in Hrvaško.

Nenavadnosti pa še zdaleč ni konec. Na eni izmed spletnih strani, kjer si lahko muslimanski verniki preberejo, kdaj morajo moliti v določenem kraju na Hrvaškem, je narejen celo seznam za Osilnico. Danes bodo tako v tem kraju zadnjo molitev opravili ob 23. uri in eni minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.