Svet
1 ogledov

Oskrunjena Fatima

Šlo naj bi za osamljen primer oskrunitve, meni policija. Žurnal24 main
Nad rimskokatoliškim romarskim središčem v Fatimi v osrednjem delu Portugalske so se znesli vandali. Popisali so ga z islamističnimi gesli.

Neznanci so na cerkev svete trojice in kipe na trgu pred njo s sprejem v portugalščini napisali besede islam, sonce, luna, muslimanski in mošeja. Policija je o skrunitvi spomenikov že sprožila preiskavo.

Med kipi, nad katerimi so se znesli vandali, so kipi papežev Janeza Pavla II., Pavla VI., Pija XII. in portugalskega škofa Joseja Alvesa Correie da Silve. Portugalska policija domneva, da gre za osamljen incident, za katerim ne stoji nobena organizacija.

Romarsko središče v Fatimi, kjer naj bi se leta 1917 trem otrokom prikazala Marija, po poročanju AFP vsako leto obišče na stotine milijonov vernikov z vsega sveta. 13. maja letos naj bi Fatimo, ki velja za eno najbolj znanih romarskih središč na svetu, obiskal tudi papež Benedikt XVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.