Svet
44 ogledov

Osnovna šola nevarna za učence

osnovna šola, Ivan Cankar, Zagreb
1/13
Žurnal24 main
Razmere na zagrebški osnovni šoli Ivana Cankarja so katastrofalne. Učenci ne morejo na stranišče, na vsakem koraku jim preti nevarnost.

"Na osnovni šoli Ivana Cankarja v Zagrebu učenci ne morejo na stranišče, ker tam ni vhodnih vrat. Trpijo in čakajo, da gredo lahko domov," o razmerah na šoli pove tamkajšnja ravnateljica Silvana Svetličić.

Pouk športne vzgoje je težko izvesti, saj so tla telovadnice uničena, prav tako so uničene pipe v slačilnici. Vsak napačen korak je za učence šole lahko usoden, kot tudi košarkarska tekma zaradi dotrajanih košev, poroča hrvaški Večernji list.

"Naša šola je uničena, zanemarjena in ogroža življenje učencev," je zapisano v enem od številnih pisem ravnateljice zagrebškemu županu Milanu Bandiću.

"Otroci ne uporabljajo sanitarij, temveč čakajo, da pridejo domov," še pove ravnateljica. V učilnicah imajo tudi težave z vlago. "V eni učilnic je na zidu plesen," je povedal eden od staršev šolarja.



Za obnovo in ureditev prostorov ter neovirano delo z učenci bi po napovedih šolskega ministra Ivice Lovrića potrebovali najmanj milijon kun (dobrih 137 tisoč evrov). "Na žalost se v zadnjih tridesetih letih za obnovo šole ni namenjalo denarja. Sanacija se bo kmalu začela in verjamem, da bomo v letu in pol obnovili celo šolo," je še povedal Lovrić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.