Svet
16 ogledov

Ostala brez nog, a osvajata vrhove

Gao Zhiyu, Chen Zhou Profimedias
Gao Zhiyu in Chen Zhou sta dokazala, da zanju ni ovir. Čeprav sta oba brez nog, sta se lotila vzpona na 1130 metrov visok vrh na jugu Kitajske.

Chen Zhou, 33, je pri 13 letih ostal brez obeh nog, a se ni vdal v usodo. Prepotoval je velik del Kitajske in se povzpel na več kot 100 vrhov. Na svoj zadnji podvig pa se ni odpravil sam.

Slišal je za usodo 11-letnega dečka Gaa Zhiyuja, ki je bil pred štirimi leti udeležen v prometni nesreči in ostal brez obeh nog. Zaradi dolgotrajnega zdravljenja zadnja štiri leta ni bil v šoli. Kljub temu je proste trenutke v bolnišnici izkoristil za učenje. Oče mu je iz lesa naredil "nove noge" in po štirih letih se bo v jeseni lahko pridružil sošolcem. 

Zhoua se je zgodba malega dečka tako dotaknila, da se je odločil stopiti z njim v stik in ga povabiti k vzponu na 1130 metrov visok vrh Lao. Pri vzponu sta si pomagala z lesenimi škatlami. Seveda je njuna pot trajala dlje, kot bi potrebovali za običajen vzpon. Deček, ki se je tokrat prvič lotil takšnega podviga, se je moral na 900 metrih nadmorske višine vrniti v dolino zaradi časovnih omejitev. 

Gaovi starši so bili navdušeni, da je sin imel priložnost srečati se z nekom, ki deli  podobno izkušnjo in ve, s čim se deček dnevno sooča. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.