Svet
2 ogledov

Ostala brez otrok zaradi debelosti

trebuh, debelost Žurnal24 main
Britanski socialni delavci so v petek staršema odvzeli štiri otroke, ker slednji tudi po treh letih niso shujšali.

Družina je bila tri leta pod popolnim nadzorom socialne službe. Njihovo življenje je tako spominjalo na znano televizijsko oddajo Big Brother. Socialni delavci so preverjali vsak obrok in staršema svetovali, kdaj naj otroci več ne jejo.

A kljub temu staršema to nič ni pomagalo. Dve 11-letni, sedemletna in enoletna deklica ter petletni deček so bili še vedno predebeli, prav tako pa nista storila dovolj, da bi vsaj izgubili kakšen kilogram. Otrokom tako zdaj grozi življenje pri posvojiteljih ali pri skrbnikih. Z biološkima staršema pa ne bodo več smeli imeti stika.

Kot poroča Daily Mail, v tem primeru ni znakov, da bi starša namerno zanemarjala otroke. Edini razlog za odvzem otrok je tako njihova prevelika teža.

"Mogoče nisva idealna starša, a z vsem srcem imava rada svoje otroke. Ne morem si predstavljati prihodnosti brez njih. Mislim, da imajo zaporniki več pravic kot midva," je dejala 42-letna mati. Starša se bosta tako še naprej borila za skrbništvo nad otroki.

V Veliki Britaniji je primer že sprožil val ogorčenja. Kot namreč pravijo ogorčeni Britanci, oblast nekaterim staršem dovoli, da imajo njihovi najstniki otroke, medtem kot sta ta starša obsojena na življenje brez otrok zaradi njihove prevelike teže.

Omenjena starša imata sicer še tri otroke, stare 16, 15 in 13 let. Ker so prestari za posvojitev, lahko še naprej ostanejo doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.