Svet
15 ogledov

Ostala je brez družine, to je njena božična želja

Sa'fyre Terry Reševalni pas/Twitter
Sa’fyre Terry, 8-letna deklica, ki je v požaru izgubila vso svojo družino, je imela le eno božično željo. Njena pričakovanja so presežena več tisočkrat.

Moč spletnih omrežij in praznični čas dokazujeta, da je še upanja za človečnost. 8-letna deklica iz New Yorka je pred dvema letoma v hudem požaru izgubila vso družino. Gasilci so jo našli poleg očeta, ki jo je zaščitil pred plameni in jo tako rešil pred smrtjo, ki ji sam ni mogel ubežati.

Deklica je utrpela hude poškodbe; kar 75 odstotkov njenega telesa so prekrivale opekline, zaradi prehudih poškodb je izgubila desno roko in levo nogo. Kljub trajnim poškobam, ki so jo zaznamovale za vse življenje, ni izgubila volje in upanja.

Pred letošnjimi prazniki ima le eno željo; želela bi dobiti čim več božičnih voščilnic iz vsega sveta. Željo je dekličina teta Liz Dolder razširila na Facebooku, širiti se je začela še na Twitterju in po različnih portalih.

Ko je prejela prvo voščilnico, je bilo tako, kot da bi zadela na loteriji,” je novinarjem ABC Newsa povedala njena teta. “Nisem je želela polniti z lažnim upanjem, rekla sem, da jih bo najbrž prišlo še ‘nekaj’,” dodaja teta.

Prišlo jih je na tisoče in to z vsega sveta. “Sa’fyre je živi dokaz, da je v še tako hudih časih najti upanja in da gre človek lahko čez vse, če se to odloči.

Če bi tudi sami želeli poslati božično voščilnico, dekličin naslov je: Sa’fyre Terry, P.O. Box 6126, Schenectady, NY 12306.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.